Tonfiskgratäng/Tonfisksås

Till en liten form hade jag:

  • Blomkål eller Zucchini
  • ca 2 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 burkar tonfisk
  • curry
  • salt
  • ost

Koka upp grädden och cremefraichen, häll i tonfisken och smaka till sist av med kryddorna. (såsen kan du även äta som den är eller servera till exempelvis pasta om ni äter det)

Använd antingen blomkål eller zucchini, eller både och kanske. Använder du zucchini så vattna ur dem först genom att dela dem i önskvärda skivor, och salta dem, torka av.

Varva sen blomkål eller zucchini med tonfiskröran, och strö på riven ost överst, in i ugnen tills det fått färg.

Jättegott!

2 thoughts on “Tonfiskgratäng/Tonfisksås”

  1. Det låter också smarrigt! Kul med lite nye enkla recept. Zuccini är en ny favrotigrönsak för mig så jag ska prova med det. Lite av Keldas ostsås ovanpå kan nog också vara gott.

    mvh//pernilla be

    1. Ja enkla recept är smidiga, man kan göra mycket åt gången och då har man till matlåda dagen därpå också. Allt som tillagas i ugn sköter sig ju självt så då får man lite tid över till annat….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *